Svezení ve Škodě 130RS:

Svezení ve Škodě 130RS

Tak 15.6.2010 se mi díky kamarádovi Dalinovi splnil obrovský sen a tím bylo svezení v rallyovém skvostu z Rallye Monte Carlo 1978 Škodě 130RS.
Byl to opravdu neskutečný zážitek,který se snad ani nedá popsat.
Vše se událo 15.6.2010 v 18.30 hod nedaleko Zátoňe u Č. Krumlova na trati,kde se jezdí Rallye Č. Krumlov. Jedná se o soukromou komunikaci,která vede do prudkého kopce a je plná úžasných serpentin. No prostě já do toho kopce jedu tak cca. 60-70 km/hod a zatáčky tak cca 40 km/hod. To je na začátek pro představu tratě.
Svezení bylo od Dalina domluvené i pro kamaráda Boldu již při Rallye Č. Krumlov,bohužel však z důvodu závady na motoru Škodověnky k tomu nedošlo... Zklamání bylo obrovské... Nicméně nám ze slušnosti bylo řečeno od organizátora rallye,že nám vše bude vynahrazeno.
Jaké bylo moje překvapení,když jsem si minulý pátek přečetl textovku od Dalina,že se bude v úterý testovat u Zátoně a že mám tedy přijet. Bohužel Bolda je v práci v Rakousích,takže sám... Škoda Olďas... :-((
V pondělí jsme si vše s Dalinem ujasnili a já už nemohl dospat. V úterý jsem naložil manželku a dceru s tím,že si nemůžou nechat ujít jak tatínka svezou v oblíbeném autě a vyrazili jsme. V Krumlově jsme ještě nabrali Dalina a hurá do Zátoňe... Když jsme dorazili na místo,Škodověnka tam již čekala. Jaké bylo moje překvapení,když jí projeli a začali se hrabat v motoru s tím,že musí vyměnit vstřiky atd. Už jsem měl opět chmurné představy. Ale za chvilku bylo vše hotovo a začalo se jezdit. Na řadě byli 3 manažeři z Papíren Větřní,kterým patří ona cesta. No a za chvilku jel poslední a já se těšil... Jaké však bylo moje zděšení,když jsme zaslechli kvílet brzdy a po chvilce se ve vysílečce ozvalo,že řidíč dostal smyk a utrhnul chladič! No po chvilce se Škodovka objevila dole a já bych to nejradši zabalil a jel domů... Chladič byl fakt utržený a já byl na dně... Jaké bylo moje překvapení,když Dalin suše prohodil,že to bude v pohodě,že tam dají 2 šroubky a jezdí se dál... Musím je opravdu pochválit a Dalinovi dát za pravdu. 2 šroubky to jistí a jde se na věc... Tak si sedám,nechám se odborně zapnout,pásy si již zkušeně utahuji sám a můžeme vyrazit! Rovinka je celkem nuda...130 jezdím taky...po dálnici... Když se blížíme do první zatáčky tak to přichází...brzdím za řidiče,on však ne! Jedeme pořád plnou kládu a na tachometru máme 160... No a je to tady...rychle dupnout na brzdu,podřadit a smykem projíždíme zatáčku. Fakt bomba i když je ve mně malá dušička. V podobném stylu to pokračovalo až nahoru. Nahoře obrat přes ručku a plnou rychlostí valíme dolů...já bych fakt už brzdil... Po chvilce jsme dole! Brzdy jsou fakt neskutečný!!!
Dole se dozvídám,že se mnou jeli trochu větší kládu,protože jim Dalin prozradil,že jsem velký fanoušek Škodovek.
Byl jsem připravený na všechno,ale tahle jízda předčila všechna moje očekávání! Opravdu super zážitek! Škoda 130RS byla opravdu skvělé auto a já obdivuju všechny mitfáry...
návštěvníků stránky
celkem97 421
tento týden100
dnes29